19 Eylül Gaziler Günü Kutlaması Yapıldı.

19.09.2023 99

Değerli Okul Camiamız, Sevgili Öğrencilerimiz, Saygıdeğer Velilerimiz,

Bugün, milletimizin kahraman evlatlarını ve vatan için canlarını seve seve feda eden gazilerimizi onurlandırma günüdür. 19 Eylül Gaziler Günü, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından, Türk milletinin bağımsızlığı ve özgürlüğü uğruna savaşırken yararlanmış veya vatan savunmasına katılmış gazilerimizi anmak ve minnettarlığımızı ifade etmek amacıyla ilan edilmiştir.

Gaziler Günü, sadece bir tarih değil, aynı zamanda milletimizin bağımsızlık mücadelesinin sembolüdür. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda büyük emekleri olan gazilerimiz, ülkemizin bağımsızlığı ve bütünlüğü için canlarını ortaya koymuş, vatan sevgisiyle dolu birer kahraman olmuşlardır.

Bugün, Gazi Anadolu Lisesi olarak, gazilerimizi anarak onların kahramanlığını ve fedakarlığını bir kez daha hatırlıyor, minnettarlığımızı sunuyoruz. Onların bu ülkenin teminatı olduğunu unutmamalı ve onların mirasına sahip çıkmalıyız. Aynı ruhla, ülkemizin kalkınması ve ilerlemesi için çalışmalı, onların gösterdiği özveriyi örnek almalıyız.

Gazi Anadolu Lisesi olarak, öğrencilerimizi vatan sevgisi, milli değerlerimize bağlılık, çalışkanlık ve dürüstlük gibi erdemlerle yetiştiriyoruz. Bugünün gençleri, yarının liderleri olacaklarına inanıyoruz. Bu nedenle, gazilerimizin hatırasını yaşatmak ve onların mirasını sürdürmek için elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız.

19 Eylül Gaziler Günü vesilesiyle, milletimizin kahraman evlatları olan gazilerimizi bir kez daha minnetle anıyor, onların hatırasını yaşatmaya ve ülkemizi daha ileriye taşımaya söz veriyoruz.

Sağlıklı, huzurlu ve güzel bir Türkiye dileğiyle,

Gazi Anadolu Lisesi

23-09-202323-09-202323-09-202323-09-202323-09-202323-09-2023