Kimya Festivalimiz Başarı İle Gerçekleşmiştir.

Kimya Festivalimiz Başarı İle Gerçekleşmiştir.

 

                                                               Kimya Zümre Başkanı

17.05.2023 179

Kimya sözcüğü Eski Mısır dilinde ‘Dünya’ anlamına gelen 'kem' sözcüğünden türemiştir. Başka bir deyiş ile kimya; element ya da bileşik haldeki maddelerin yapısını, bileşimini ve özelliklerini, uğradıkları dönüşümleri, bu dönüşümler sırasında açığa çıkardıkları ya da soğurdukları enerjiyi inceler. Yaklaşık 3,5 milyon organik, 2,5 milyon kadar da anorganik bileşik olduğu düşünülürse, Kimya bilimi yaklaşık 6 milyon bileşiğin   incelenmesini kapsar, bu konudaki bilgi ve etkinlikleri sistemli hale getirmek, bir sistematik geliştirmek amacıyla birbiriyle ilgili bileşikleri, sistemleri, yöntemleri ve amaçlarını gruplayan birçok alt dala ayrılır.

Okulumuzda 4. sü düzenlenen festivalde ,kimya kulübü öğretmen ve öğrencileri çeşitli konularında projelerden oluşan çalışmalarını sunmaktadırlar. Öğrencilerimizin bilimsel araştırmalara yönlendirilmesini sağlamak için çeşitli  kurumlara projeler ve etkinlikler hazırlanmaktadır.

Bu yıl okulumuzda İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Kimya Mühendisliği Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mehmet Mahramanlıoğlu önderliğinde İ.Ü.Cerrahpaşa Yenilenebilir Enerji Kulübü ile okulumuz Kimya zümresi ve Kimya Kulübü olarak 09 Mayıs (Salı) 2023 tarihinde, 10.00 - 15.50 saatleri arasında, okulumuz laboratuarlarında ve dersliklerinde gün boyu inovasyonlar, seminerler ve ortak deneylerle 4. Geleneksel Kimya Festivalimiz düzenlenmiştir.

 

Kimya Festivalimize deney grubu ve izleyici öğrencileriyle birlikte Sardunya Anaokulu, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu, Halkalı Cumhuriyet İlkokulu, Ebu Hanife İmam Hatip Ortaokulu ve Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu ,Hacı Şöhret Demiröz Fen Lisesi, M. Emin Saraç Anadolu İmam Hatip Lisesi ve TOKİ Halkalı Anadolu İmam Hatip Lisesinden öğrenci grupları yapılan deneylerimizi izleyip seminerlere katılmışlardır.

Katkıda bulunan değerli akademisyenlerimize, Kimya Dersi Zümre öğretmenlerimize  ve katılımcı okullarımıza teşekkür ederiz. Tüm öğrencilerimize çalışmalarında başarılar dileriz.

 

 

KİMYA FESTİVALİNDEN ANILAR İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ 

 

 

 

 

 

                             

İLETİŞİM

Adres:
Halkalı Toplu Konutlar Atakent Mahallesi 2. Etap Kırlangıç Sokak No1 Halkalı Küçükçekmece İSTANBUL


Telefon
(212) 698 0601


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın