“KÜRESEL ISINMA VE YEŞİL KİMYA” SEMİNERİ DÜZENLENDİ

“KÜRESEL ISINMA VE YEŞİL KİMYA”

09.06.2023 tarihinde Kimya Zümresi ve Kimya Kulübü olarak okulumuzda İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr. Mehmet Rauf Birsehan Mahramanlıoğlu’nun sunumu ve İÜC Yenilenebilir Enerji Kulübü öğrencilerinin katkılarıyla “Küresel Isınma ve Yeşil Kimya” konulu seminer düzenledik.

Bu seminerde, sera gazlarının küresel ısınmaya etkileri üzerinde duruldu. Genel olarak bu gazların CH4, CO2 gazları ve H2O buharı olduğu vurgulandı. Gazların oluşumları ve küresel ısınma üzerine etkileri açıklandı. Tepkime denklemleri ve yerküredeki ısı değişimiyle oluşan olaylar örneklerle açıklandı. En temiz enerji kaynağı, dediğimiz doğal gazın bile tüketiminde atmosfere bıraktığı sera gazlarının oldukça yüksek bir değer teşkil ettiğine yer verildi.

Yeşil kimya, kimyasalların üretimi ve bütün uygulamalarında çevreye, doğaya ve bütün canlılara verilen zararın en aza indirilmesinin ya da tamamen ortadan kaldırılmasının hedeflendiği çalışmaların yürütüldüğü bir kimya bilimi dalıdır.

Bizler de sadece tasarruf ederek veya geri dönüştürerek değil aynı zamanda ihtiyaca göre üretip, ihtiyaca göre tüketip ve tüketimde atık bırakmayarak ya da en aza indirerek Yeşil Kimyaya katkı sağlamış olacağız.

Yaptığı bu sunumla Küresel ısınma ve yeşil kimya konusunda bizleri bilgilendirerek bu konuda bizlerde farkındalık oluşturduğu için  İÜC Mühendislik Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof.Dr Mehmet Rauf Birsehan Mahramanlıoğlu hocamıza ve İÜC Mühendislik Fakültesi Kimya Bölümü Yenilenebilir Enerji Kulübü öğrencisi Sevilay Köse'ye çok teşekkür ederiz.

Okulumuz Kimya zümresi öğretmenlerimize başarılar dileriz.

13.06.2023 164

13-06-202313-06-202313-06-202313-06-202313-06-202313-06-202313-06-202313-06-2023