Okulumuz European Blue Schools Sertifikası Ödülüne Hak Kazandı.

Okulumuz European Blue Schools Sertifikası Ödülüne Hak Kazandı.

04.07.2023 812

Okulumuz Avrupa komisyonu himayesinde kurulan Maritime forum bünyesindeki Blue Schools/Mavi Okullar üyeliğine kabul edilmiştir.“Network of European Blue Schools”, okyanus/deniz okuryazarlığına ve denizlerin sürdürülebilir yönetimine katkıda bulunan çeşitli kuruluşları, projeleri ve insanları birbirine bağlayan Avrupa Okyanus Koalisyonu olan EU4Ocean'ın bir girişimidir.

“Network of European Blue Schools” okul idarecilerine, öğretmenlere ve öğrencilere sürdürülebilir bir deniz ekosistemine katkı sunabilecek projeleri geliştirmeye davet etmek için ilham vermeyi amaçlamaktadır.

Okulumuz bu üyeliği sebebiyle Avrupa’da başlatılacak herhangi bir projede erişilebilir bir konumda olacaktır.

Blue Schools üyelerine erişmek için: https://maritime-forum.ec.europa.eu/en/eu4ocean/4482/blue_school_members

 Avrupa Mavi Okulları Ağı, okyanus okuryazarlığına ve okyanusun sürdürülebilir yönetimine katkıda bulunan çeşitli kuruluşları, projeleri ve insanları birbirine bağlayan Avrupa Okyanus Koalisyonu olan EU4Ocean'ın bir girişimidir. EU4Ocean, daha büyük bir değişiklik yapmak için yeni fikirlerin ve ortak eylemlerin hayat bulduğu yerdir. Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen bu aşağıdan yukarıya kapsayıcı girişim, okyanusu herkesin endişesi haline getirmek için Avrupalıların seslerini birleştirmeyi amaçlıyor.

 

Okyanusa nasıl bağlıyız? Dünyadaki tüm insanlar çeşitli şekillerde doğrudan veya dolaylı olarak okyanusla bağlantılıdır: yediklerimiz, soluduklarımız ve kullandıklarımız, tatile gittikleri yerler aracılığıyla. Okyanus, gezegenimizin yaşam destek sistemidir ve bizim korumamıza ihtiyacı vardır. Bu Avrupa Mavi Okulları Ağı, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise, teknik veya meslek okullarındaki öğrencilerini birbirine bağlayan bir “Maviyi Bul” projesi geliştirmeye teşvik etmek için öğretmene, okul müdürüne veya eğitim hizmetleri personeline ilham vermeyi amaçlamaktadır. onları okyanusa veya denize. Projeyi başarıyla tamamlayan ve sonuçlarını paylaşan okullar, Avrupa Mavi Okulu etiketini alacak. (https://maritime-forum.ec.europa.eu/en/frontpage/1485)

Blue Schools projesi, Mavi Ekonomiyi okul eğitimine tanıtmayı ve öğrencileri mavi ekonomi ve kültürün farkında olmalarını desteklemeyi ve kıyı bölgelerinde sürdürülebilir bir gelecek inşa etmeyi öğrenmeyi amaçlamaktadır.Blue Schools Projesinin en büyük önceliği, çevre sorunlarına, deniz mirasına ve sürdürülebilir ekonomik kalkınmaya duyarlı yeni bir nesil inşa etmek için mavi ekonomi ilkesini okul eğitimine sokmaktır. Bu alanda farkındalık yaratacak ve öğrencilerin kıyı alanlarında sürdürülebilir bir gelecek inşa etmelerine yardımcı olacak ve onları topluma aktif olarak katılmaya ayrıca yerel paydaşlarla etkileşime geçmeye teşvik edecektir.

 04-07-2023 Okulumuz Avrupa Birliği Komisyonu aracılığı ile "EMSEA" tarafından "Mavi Okul" etiketi almaya hak kazandı.Okulumuzda yürütmüş olduğumuz Avrupa Birliği projelerinde göstermiş olduğumuz üstün gayret ve başarılar neticesinde web gate üzerinden başvuruda bulunarak "European Blue  School" sertifikası almaya hak kazanarak tüm Avrupa Ülkeleri ve İngiltere de dahil olmak üzere sayılı okullar arasında yerimizi aldık. Blue Schools, okullardaki gençlere Okyanus Okuryazarlığı öğreterek çevre bilinci ve sürdürülebilirlik becerileri kazandırmayı amaçlayan bir Erasmus+ projesidir. Proje, öğretmenleri, okulları ve yerel çevre aktörlerini içeren gerçek bir taban yaklaşımı oluşturarak bir okul yılı gibi kısa bir süre içinde (Ekim'den Haziran'a kadar 9 ay) Mallorca'da bir mavi okullar ağı kurmayı hedefliyor. Bu yaklaşım, diğer AB bölgelerinin bu örneği takip etmesini ve büyük bir Avrupa Mavi Okulları Ağını başarılı bir şekilde işe almasını sağlayan bir BluePrint'te belgelenecektir.

 

Avrupa Mavi Okulları okyanusu sınıfa taşıyor.

Avrupa'da sayılı üyesi olan Blue School Members ağına hazırladığı proje ile başvuruda bulunan okulumuz "Mavi Okul" olmuş ve "Mavi Bayrak" asmaya hak kazanmıştır.

Denizleri koruyup sürdürülebilir yaşama katkı sağlayacak projemizi hazırlayan öğrencilerimizi tebrik eder, projede başarılar dileriz.

 

 

2022-2023 Eğitim öğretim yılında ülkemizde sadece 2 okul Blue School olmaya hak kazanmıştır.

https://maritime-forum.ec.europa.eu/en/eu4ocean/4482/blue_school_members


 

 

 

04-07-202304-07-202304-07-202304-07-2023

Kaynak: https://maritimeforum.ec.europa.eu/en/frontpage/1485,

İLETİŞİM

Adres:
Halkalı Toplu Konutlar Atakent Mahallesi 2. Etap Kırlangıç Sokak No1 Halkalı Küçükçekmece İSTANBUL


Telefon
(212) 698 0601


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın