Erasmus+ KA220 Cooperation Partnership in School Education: SIDLE Project's Inaugural Meeting in Sofia, Bulgaria

03.12.2023 101

Okulumuz, Erasmus+ KA220 Cooperation Partnership in School Education kapsamında yer alan SIDLE projesi gerçekleşti. Bu heyecan verici etkinlik, Bulgaristan'ın başkenti Sofia'da gerçekleşti ve proje, Bilişim Teknolojileri öğretmenimiz Safiye Yaylaoğlu ile İngilizce öğretmenimiz Berna Hüseyin'in liderliğinde yürütüldü.

Toplantıya, proje ortakları arasında yer alan İtalya, Yunanistan, ve Norveç'ten gelen temsilciler katılım sağladı. Bu ülkelerin eğitim uzmanları, ortaklığın amaçları ve projenin hedefleri hakkında görüş alışverişinde bulunarak, eğitimde uluslararası iş birliğini daha da güçlendirmek adına bir araya geldi.

SIDLE projesi, öğrencilere dijital yeterlilikler kazandırmak, dil becerilerini geliştirmek ve kültürel anlayışlarını artırmak amacıyla tasarlanmıştır. Bilişim Teknolojileri ve İngilizce öğretmenlerimiz, bu hedeflere ulaşmak için etkili stratejiler geliştirmeyi ve projeyi sürdürülebilir kılmayı amaçlamaktadır.

Sofya'daki toplantı, proje ortaklarının bir araya gelerek proje sürecini planlaması, iş birliği için stratejiler oluşturması ve gelecekteki etkinlikleri planlaması için bir fırsat sundu. Toplantı boyunca, katılımcılar deneyimlerini paylaştılar, iyi uygulamaları tartıştılar ve projeyle ilgili önemli konularda görüş birliğine vardılar.

SIDLE projesinin gelecekteki aşamalarında, öğrencilere yönelik etkili dijital öğrenme materyalleri geliştirilecek, uluslararası öğrenme ortamları oluşturulacak ve proje sonuçları paylaşılacaktır. Bu süreç, öğrencilerin küresel düzeyde rekabet avantajı elde etmelerine ve farklı kültürlerle etkileşime geçmelerine olanak tanıyacak.

Biz, SIDLE projesinin başarılı bir şekilde devam edeceğine inanıyor ve uluslararası iş birliğinin eğitimdeki önemini vurgulamaya devam ediyoruz. Projenin güncel gelişmelerini takip etmek ve daha fazla bilgi edinmek için lütfen okulumuzun resmi web sitesini ziyaret edin.