Okulumuz Öğrencilerine İlk Yardım Eğitimi Verildi.

08.10.2023 106

İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen uzman eğitmen Hülya UYGUN, okulumuz öğrencilerine önemli bir beceri kazandırmak üzere "İlk Yardım Eğitimi" vermek üzere okulumuza geldi. Bu eğitim, öğrencilerimizin acil durumlarda nasıl hareket etmeleri gerektiği konusunda bilgi sahibi olmalarını sağlayarak toplumsal bir fayda sağlamayı amaçlıyor.

Eğitim programı, okulumuzun öğrencilerine pratik bilgiler sunmayı hedefliyor ve acil durumların etkili bir şekilde yönetilmesine yardımcı oluyor. İlk yardım becerileri, hayat kurtarıcı önem taşıdığı için bu eğitim programı büyük bir önem arz ediyor.

Hülya UYGUN'un liderliğinde gerçekleştirilen eğitimde öğrencilerimize şu konular aktarıldı:

1. Temel İlk Yardım Bilgileri: Yaralanmalar, kanamalar, yanıklar ve bayılmalar gibi temel acil durumlar hakkında bilgi verildi.

2. Yaralanmalar ve Kırıkların İlk Yardımı: Öğrencilere yaralanmaların ve kırıkların nasıl doğru bir şekilde tedavi edileceği öğretildi.

3. Zehirlenmeler ve İlaç Yanlışlıkla Yutulduğunda İlk Yardım: Zararlı maddelerin vücuda alınması durumunda ne yapılması gerektiği hakkında bilgilendirme yapıldı.

4. Yangın ve Yanma Durumlarına İlk Yardım: Yangınların nasıl söndürüleceği ve yanma durumlarında nasıl yardım edileceği konuları ele alındı.

Bu eğitim, öğrencilerimizin toplumlarına daha bilinçli ve yardımsever bireyler olarak katkıda bulunmalarına olanak sağlamıştır.

Okul yönetimi olarak İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ve Hülya UYGUN'a bu değerli eğitimi sağladıkları için teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimizin bu önemli beceriyi öğrenmeleri, gelecekte olası acil durumlarda daha hazır ve bilinçli olmalarını sağlayacaktır.

08-10-202308-10-2023