Veli ve Öğrencileriimize Duyurulur! Proje Yarışması

Veli ve Öğrencileriimize Duyurulur! Proje Yarışması

BİR FİKRİM VAR  PROJE YARIŞMASI

 

Okulumuzda  insanlık yararına teknoloji kategorisinde proje yazma yarışması yapılacaktır.Yarışma kapsamında bireylerin sosyal sorumluluk bilincini teknolojik bilgi ve birikimleriyle entegre edip topluma fayda sağlayacak projeler ortaya çıkarmaları amaçlanmaktır. İnsan hayatını etkileyen her alanda yapılacak yenilik ve teknolojik gelişme ile uygulanabilir projelerin hedefinde; yararlılık, topluma fayda ve kolaylık yer almaktadır. Bu doğrultuda projeler değerlendirilip uygulamaya konulacaktır. Aynı zamanda teknolojik ve ekonomik açıdan dezavantajlı bölgelerde sağlık ve ilk yardım,Engelli dostu, afet yönetimi ve sosyal inovasyon alanlarına ilişkin sorunları çözmek, bu bölgelerde hayatı kolaylaştırmaya yönelik çalışmalar ortaya koymak teknolojileri özgün ve millî kaynaklar ile hayata geçirmek temel hedeftir. Yarışmaya okulumuz öğrencileri her kademeden (9-10-11-12. sınıf düzeyinde) başvuru yapabilir.

 

Başvurular 20 Mart tarihinde sona erecektir. İlgilene öğrencilerimizin Fizik Öğretmeni Nevin ELLİALTI 'ya başvurması önemle duyurulur.

 

 

YARIŞMANIN AMACI

Yarışma, öğrencilerin sosyal sorumluluk bilincini, teknolojik bilgi ve birikimleri ile birleştirip topluma fayda sağlayacak projeler ortaya çıkartmayı hedeflemektedir. İnsan hayatını etkileyen her alanda yapılacak olan yenilik ve teknolojik gelişme ile uygulanabilir projelerin hedefinde yararlılık, topluma fayda ve kolaylık yer almaktadır. Projeler bu doğrultuda değerlendirilecektir.

 

YARIŞMAYA KATILIM KOŞULLARI

1.      Yarışma Fizik, Kimya, Biyoloji, Bilgisayar Teknolojileri, Matematik branşlarında "İnsanlığa yararlı teknoloji" konusunda yapılacaktır.

2.      Yarışmaya Gazi Anadolu Lisesi öğrencileri katılabilir.

3.      Proje fikirleri kopya edilmiş olmamalıdır.

4.      Proje fikirleri daha önce hiç yapılmamış özgün fikirlerden ya da daha önce gerçekleştirilmiş projelere farklı özellikler eklenerek geliştirilmiş çalışmalardan oluşmalıdır.

5.      Yarışmaya bireysel olarak başvuru yapılabileceği gibi takımlar halinde de başvuru yapılabilir.

6.      Yarışmaya başvuru yapacak takımlar en fazla 3 kişiden oluşmalıdır.

7.      Proje raporunda "projenin amacı", "projenin yöntemi", "projenin sonuçları", "kaynakça" başlıkları bulunacaktır.

8.       Proje raporu en fazla 3 sayfa olacaktır. Yarışma başvurusu sırasında hazırlanan rapor yarışma komisyonuna  2 nüsha halinde teslim edilecektir.

9.      Başvurular 20.03.2023 tarihine kadar Gazi Anadolu Lisesi Fizik Öğretmeni Nevin ELLİALTI'ya yapılacaktır.

10.  Sonuçlar 27.03.2023-31.03.2023 tarihleri arasında açıklanacaktır.

 

11.  Ödüller;

·         Birinciye 1.000TL değerinde Hediye Çeki

·         İkinciye 750 TL değerinde Hediye Çeki

·         Üçüncüye 500 TL değerinde Hediye Çeki

Şeklinde olacaktır.

 

 

 

 

 

07.03.2023 388

Şartnameyi Okumak İçin TIKLAYINIZ

08-03-2023

İLETİŞİM

Adres:
Halkalı Toplu Konutlar Atakent Mahallesi 2. Etap Kırlangıç Sokak No1 Halkalı Küçükçekmece İSTANBUL


Telefon
(212) 698 0601


e-Posta Göndermek İçin Tıklayın